Wednesday, February 12, 2014

Обикновен хляб


  • 4 чаши брашно 
  • 420 мл вода
  • 2-4 сл олио 
  • 1 сл оцет
  • 1 чл сол
  • 1 чл захар 
  • 1 чл сухи дрожди


Меси се на ръка или с машинка (програма за тесто за пица) и се оставя да втаса на топло. По време на месенето може да се добавят слънчогледови или тиквени семки, ленено семе или каквото друго ви хрумне.

Естествено, можете да ползвате различни брашна. Нашата най-предпочитана комбинация е 1 чаша бяло и 3 чаши пълнозърнесто брашно.

След втасването се оформя, натърква се от двете страни с брашно и се слага в леко набрашнена тавичка. Няма нужда да мажете тавата с мазнина или да използвате хартия за печене или да купувате съдове с незалепващо покритие - набрашняването е напълно достатъчно за се избегне залеплането.

Оставя се да се надуе около 10 минути на топло, след което се пече на 350-400 F за около 35 минути. След изваждането от фурната е добре да се сложи на решетка и да се покрие с кърпа докато изстине, за да не стане прекалено мека или прекалено твърда коричката.

No comments:

Post a Comment